Poslednji broj

Poslednji Broj

Poštovane koleginice i kolege,

U naučnom i uređivačkom odboru Naučnog časopisa urgentne medicine “HALO 194” preovladava hijerarhija znanja i ideja, a ne zvanja, što može da objasni raznovrstan spektar tema objavljenih radova. Težnja je da autori radova ne budu samo akademici ili profesori, već i mladi eksperti, ili vodeći stručnjaci u našim regionalnim zdravstvenim ustanovama.

Zbrinjavanje urgentnih stanja je apsolutni prioritet u svim sistemima zdravstvene zaštite. Urgentna medicina nije skup urgentnih stanja iz raznih oblasti medicine, već je urgentan pristup stanjima koja prete da ugroze život. Specijalizacija iz urgentne medicine ima burnu prošlost: od borbe da se  teorija pretoči u praksu, da balansira između preventive i interventne medicine, da implementira najnovije svetske standarde i da produži liniju života bolesnika. Svi mi, deca urgentne medicine, naučeni  smo  trima stvarima: da budemo  zadovoljni  malim a da uvek težimo velikim uspesima i da umemo svim silama, da zahtevamo  ono  što  želimo. Ipak u besomučnoj borbi za prestižnim mestom na lepezi postojećih specijalizacija, ponekad je neophodno osvrnuti se  unazad... Može nas neočekivano dotaći, u besmislenosti naše svirepe svakodnevice, Hipokratova zakletva i, makar na tren, vratiti na zanosni početak, gde smo bili oni pravi mi – doktori medicine...

Poziv koji smo odabrali slomiće neke od nas, i istovremeno primorati ostale da se suoče sa svojim najskrivenijim tajnama, snovima i strahovima. U areni gde se svakodnevno bore život i smrt,  najbriljantniji doktori  hitnih medicinskih  pomoći  se utrkuju  očajniki – i beskrupulozno – za najveću nagradu ljudski život. Moto svih nas je da ljudski život nema cenu.

Gledajući svakodnevno sav taj entuzijazam, požrtvanost i želju za znanjem, uvereni smo da prehospitalnoj urgentnoj medicini predstoji lepa budućnost. Očekujemo da do narednog broja “Naučnog časopisa HALO 194”, osavremenimo sajt Zavoda za urgentnu medicinu Beograd, koji će omogućiti efikasnu i modernu komunikaciju svih naših čitalaca.

3 banera - 1
3 banera - 2
3 banera - 3

O časopisu

Naučni časopis urgentne medicine - Halo 194 je časopis Zavoda za urgentnu medicinu Beograd. Registrovan je kao sredstvo javnog informisanja rešenjem Republičkog ministarstva za informisanje broj: 2206 od 22.07.1996. godine. Na zajedničkoj sednici Saveta i Stručnog odbora Sistema biomedicinskih naučnih informacija Srbije (SBMNI) održanoj 20.12.1996. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu doneta je sledeća odluka: Prihvata se časopis “Halo 94” kao časopis od značaja za Sistem BMNI Srbije i kao takav biće indeksiran u domačoj bazi podataka “Biomedicina Serbica”. Na osnovu mišljenja Ministarstva za nauku i tehnologiju, broj: 413-00-430/98-01, Naučni časopis urgentne medicine “HALO 94” je publikacija od posebnog interesa za nauku i na nju se ne plaća opšti porez na promet.

Pročitajte više...

O nama

Naučni časopis urgentne medicine - Halo 194 je časopis Zavoda za urgentnu medicinu Beograd. Registrovan je kao sredstvo javnog informisanja rešenjem Republičkog ministarstva za informisanje broj: 2206 od 22.07.1996. godine.

Kontakt

Uredništvo časopisa
"Naučni časopis urgentne medicine HALO 194"

Telefon: +381 11 3615 015
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Zavod za urgentnu medicinu Beograd
Franše d'Epera 5
11000 Beograd
Srbija

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Ova internet strana koristi kolačiće sajta, kolačiće trećih lica koji nisu povezani sa marketingom (kao što je analitika) i marketing kolačiće. Posetom i koriščenjem ovog web sajta Vi dajete Vašu saglasnost da Vaš pretraživač preuzme kolačiće sajta i (analitički) kolačiće koji nisu povezani sa marketingom. Vi prihvatate korišćenje drugih kolačića pritiskom na dugme „prihvati“. Ako ne pritisnete dugme „prihvati“, upotreba kolačića će biti ograničena na kolačiće sajta i kolačiće trećih lica koji nisu povezani sa marketingom (analitika).